1. Home
  2. /
  3. Excursii Delta Dunarii

Excursii Delta Dunarii

   

 

Pentru ca experienta in delta sa fie completa, organizam plimbari cu barca pe lacuri si canale si in toata Delta Dunarii. Puteti alege intre excursii scurte de 2 ore sau excursii de o zi. Traseele pot fi multiple si alese  in functie de preferintele dumneavoastra. Pretul unei excursii varaiaza in functie de numarul de persoane din barca si timpul petrecut in excursie, intre 100 si 200 lei/persoana. Excursiile pe canale si lacuri dureaza 2-3 ore, in timp ce excursiile Baltenii de Sus- Padurea Caraorman-Sfantu Gheorghe, Baltenii de Sus- Padurea Letea- Sulina, Baltenii de Sus- Gura Portitei se defasoara pe parcursul unei zilei intregi, cu plecare de dimineata. In aceste excursii veti descoperi natura salbatica si plina de viata, coloniile de pasari cu zeci de pelicani, cormorani, lebede.

     Destinatii ce nu trebuie ratate daca ajungeti in Delta Dunarii

SULINA

     Vizitarea singurului oras din Delta Dunarii, SULINA incepe cu drumul spre acesta, pornind din Baltenii de Sus. O data ajunsi in Sulina, se va acosta la faleza orasului. Se vor vizita principalele obiective: – Farul Vechi reprezinta un minunat loc de panorama deasupra orasului. Monument istoric a fost construit intre 1869-1870.

                 -vizitarea plajei cu un nisip extrem de fin

                  -Biserica greceasca Sf Nicolae ridicata in 1868 si restaurata in 1923

                  -Catedrala ortodoxa Sf. Nicolae si Alexandru, construita in stil bizantin, ridicata intre          1910-1912 si finisata in 1934.

PADUREA LETEA

 Padurea Letea reprezinta o atractie turistica deosebita, datorita vegetatiei formate din stejari de lunca seculari, liane a caror lungime ajunge si la 25 de metri, cele 10 specii de orhidee si alte plante subtropicale.

 Caii salbatici de la Letea sunt desigur principala atractie a acestei rezervatii naturale, prima din Romania.

 Ajunsi in sat, care face parte din comuna C. A. Rosetti, se pot inchiria masini de teren sau carute pentru drumul pana la padure.

 Veti putea admira peisajul minunat al zonei, stejarii batrani, dunele de nisip, in functie de anotimp

 Primavara- veti putea admira covoare de orhidee care se intind peste pajistile verzi, caii salbatici care pasc linistiti dupa iarna, si chiar manzi alaturi de mamele lor. In toate anotimpurile veti da de peisaje de o frumusete uluitoare , in aceasta zona unica din lume, un desert in lumea apelor.

SFANTU GHEORGHE

 Un traditional sat haholesc de la marginea Deltei Dunarii, unde iubitorii de frumos vor gasi plaje salbatice cu nisip fin si Rezervatia Naturala Sahalin- paradisul pasarilor marine.

PADUREA CARAORMAN

 Satul Caraorman este amplasat in centrul Deltei Dunarii intre Bratul Sulina si Bratul Sf Gheorghe, la capatul canalului Caraorman.

Este una dintre cele mai nordice paduri subtropicale din Europa alaturi de Padurea Letea.

 Alaturi de stejari si copaci din specii mai putin obisnuite prin padurile noastre- frasin si arin, liane lungi agatate printre ramuri veti putea vedea in mijlocul padurii cel mai batran stejar si cel mai maredin Delta Dunarii, el poarta numele de „ Stejarul Ingenungheat“ din cauza ramurilor groase care ating pamantul, are 30 m intaltime,  4 m in circumferinta si venerabila vasrta de 400 de ani. Dunele de nisip par niste dealuri inverzite datorita vegetatiei care creste pe ele. Nisipul este foarte fin, alb si se intinde pana departe in zare.

 EXCURSII PE CANALE SI LACURI

 Cele mai frumoase excursii pentru a descoperi un peisaj mirifc, aproape ireal si unic, il reprezinta plimbarea pe canale si lacuri.

 In aceste plimbari veti descoperi de ce Delta Dunarii este un loc cu totul special. Trasee de poveste printre miile de pasari si vegetatia abundenta. Veti fi fascinati de frumusetile naturii: nuferi galbeni si albi, pelicani, egrete, lebede, rate si gaste salbatice.

PESCUIT:

 Pasionatii de pescuit, si nu numai, vor fi incantati cu siguranta de varietatea de locuri pescuit. Cel mai apropiat loc de pescuit se afla la 50 m de pensiune. La 500 m, in capatul satului, veti gasi o zona impadurita pe malul bratului unde deasemenea se poate pescui.

 Permis gratuit pentru pescuit sportiv: http://arbdd.abt.ro/template/aplicence?typeLicence=1&fid=16fg32

 In curtea interioara se afla un foisor si un balansoar, unde va puteti relaxa si unde copiii se pot bucura de activitati frumoase in locul special creat pentru ei.

Menu