1. Home
  2. /
  3. Obiective turistice

Obiective turistice

    In Baltenii de Sus:

  • plimbari de a lungul bratului Sf Gheorghe
  • in capatul satului, pe partea dreapta, veti gasi o zona de picnic, cu balansoare din lemn si mese
  • In stanga zonei de picnic se afla o balta – Ghiol, unde veti putea deasemenea sa pescuiti
  • va puteti plimba pe colina de unde veti avea o panorama superba asupra Deltei

In Tulcea, la 20 de km de pensiune:

  • Pentru cine vrea sa descopere salbaticia Deltei Dunarii intr-un singur loc, sa admire cherhanalele din povestile pescaresti sau sa cunoasca specii disparute din Dobrogea, poate vizita Centrul Muzeal Eco- Turistic Delta Dunarii, situat in apropirea falezei orasului,el reprezinta un punct de atractie pentru toti turistii ajun si in Tulcea. Muzeu si acvariu deopotriva, acesta va va surprinde cu o expozitie de elemente caracteristice  zonei de Deltei  Dunarii: decoruri ce redau cu fidelitate habitate specifice Deltei Dunarii si Complexului Lagunar Razim-Sinoe, Parcul National  Muntii Macinului, 46 de specii de plante, 3 specii de reptile, 44 specii de pasari, si 12 specii de mamifere. Veti avea posibilitatea de a cunoaste pasarile declarate monumente ale naturii, speciile de animale rare protejate la nivel national. Acvariul prezinta o colectie formata din 24 specii de pesti indigeni, intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 de specii de pesti de recif, , 8 specii de nevertebrate marine si 6 specii de corali. Copiii sunt placut impresionati de faptul ca au posibilitatea, datorita a doua acvarii cilindrice, dispuse concentric, sa se afle in mijlocului unui recif, inconjurati de pesti si corali, care-i vor incanta la maxim. Aceleasi senzatii le puteti trai si parcurgand tunelul aferent celui mai mare bazin din acvariu.

Programul acvariului este de Marti-Duminica: 9:00- 17:00, ultima ora de intrare fiind 16:00.

Tarifele sunt: copii, elevi, studenti- 5 lei, pensionari 10 lei, adulti 20 de lei.

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial www.icemtl.ro sau pagina de facebook ICEM TULCEA, unde veti gasi deasemena informatii despre celelalte muzee din orasul Tulcea.

  • Un loc incarcat de istorie ce merita vizitat, il reprezinta Monumentul Independentei ( Monumentul Eroilor) , un monument impozant cu o priveliste panoramica asupra orasului.
  • Un obiectiv turistic important il reprezinta si Parcul National Muntii Macinului, cei mai vechi munti din Romania. Desi au o inaltime foarte mica, 467m, acestia impresioneaza prin vechimea si formele sale. Celor impatimiti de aventura le sunt puse la dispozitie trasee turistice, pe parcursul carora vor descoperi paduri de silvostepa unde creste bujorul dobrogean,paduri de fagi, poieni cu flori variate, peisaje aride, dar si zone mediteraneene. In cei mai vechi munti din tara noastra vei descoperi o minune a naturii: Sfinxul din Dobrogea. Acesta se afla la 75 de km de oras.
  • Puteti vizita deasemenea, Triunghiul Manastirilor compus din: Manastirea Celic-Dere, Saon si Cocos. Mănăstirile impresioneaza prin arhitectura lăcașelor, viata monahala si peisajele minunate din jurul mănastirilor. Mănastirea Celic-Dere se afla la 25 de km de orasul Tulcea, Mănastirea Cocoș la 35 km de oras si Mănastirea Saon la  35 km.
  • La iesirea din Tulcea pe drumul spre Băltenii de Sus, pe partea stanga, in imediata vecinatate a lacului Zaghen, veți putea gasi un alt obiectiv turistic important al zonei, Satul Pescăresc Tradițional. Acesta este un fel de muzeu al satului care incearca sa reconstitue topografia satelor de pe cele 3 brate Sfantu Gheorge, Sulina si Chilia. Satele de pe cele 3 brate au fost trasformate in case pe cele 3 alei pe care te poti plimba. Satul este o introducere autentica in viata din Delta. Casutele sunt deschise si amenajate in interior simplu si traditional, asa cum traiau locuitorii din zona.

Se poate vizita in fiecare zi, mai putin marti cand este inchis. Programul este de la 10 la 18. Pretul biletului de intrare este de    lei.

  • La 2 minute de Satul Pescaresc se afla un club de echitatie „ Club Hipic Real Racing”, foarte apreciat de iubitorii acestui „sport nobil”.
  • In Mahmudia, sat aflat la 12 km de Baltenii de Sus, este deschis din vara 2018 un parc de aventura: Salsovia. Traseele de aventura fiind montate pe o corabie amenajata pentru catarare si tiroliana. Deasemenea, exista spatii special amenajate de tir cu arcul, paintball, trambuline, topogane. Vizitatorii sunt intampinati de un pirat simpatic. Parcul reprezinta o atractie atat pentru copiii, cat si pentru adulti. Pretul
  • In satul urmator, Murighiol, puteti vizita Manastirea Halmyris, situata pe stanga drumului, la 1,5- 2 km de la iesire din sat. Manastirea este construita pe ruinele vechii cetati romane Halmyris.
  • La 2 km de comuna Enisala se afla ruinele fortaretei medievale Enisala. Cetatea se afla pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Program de vizitare: 10-18. Luni este inchis.
  • Un alt punct de atractie turistica este reprezentat de satul Jurilovca. Localitatea este inconjurat de mai multe rezervatii naturale si lacuri. Casele rusilor-li[poveni sunt o caracteristica specifica a Jurilovcai, fiind un element care atrage turistii. Culorile fatadei sunt in general alb si albastru, iar acoperisul ests facut din stuf. De aici se poate ajunge cu barca, in 34 de km la Gura Portitei, o fasie de nisip intre Marea Neagra si lacul Golovita.

 

 

Delta s-a format de-a lungul a 10.000 de ani si continua sa creasca inca si astazi, fiind considerata cel mai tanar pamant romanesc. Este cea mai bine conservata delta din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerata rezervatie a biosferei. Este un labirint de lacuri si canale, ce serpuiesc prin cea mai mare suprafata compacta de stuf din lume si este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planeta.

Delta are o biodiversitate uimitoare, aproape 5500 de specii, dintre care 1839 de plante. Vegetatia Deltei Dunarii este preponderent specifica zonelor umede, 78% fiind reprezentata de stuf, rogoz, papura, pipirig si salcie pitica. Pe marginea canalelor putem intalni o varietate de nuferi, abi sau galbeni, care sunt spectaculosi in perioada de inflorire , intre lunile iunie si septembrie.

Un loc aparte in flora Deltei il ocupa Padurea Letea, una dintre cele mai vechirezervatii naturale din Romania si cea mai nordica padure subtropicala din lume. Peisajul de aici este unul deosebit, palcurile de padure alterneaza cu dunele de nisip, formate candva pe fundul marii. Predomina stejarii, unii dintre ei cu varste de peste 300 de ani. In padure se mai pot intalni si peste 10 specii de orhidee, dar si o specie de liana ce poate ajunge pana la 25 m.

Suprafata mica de uscat, a facut ca aici sa se concentreze o fauna preponderent reprezentata de pesti, amfibieni, reptile si pasari. Fauna piscicola este reprezentata de o varietate de pesti, 133 de specii,dintre care 66 se intalnesc doar in apele saline: hamsia, calcanul sau stavridul; 54 de specii traiesc in apele dulci: somnul, linul, bibanul,crapul, avatul, salaul, stiuca si 13 specii care traiesc si in apele sarate si in cele dulci: sturionii ( pastruga, cega, morun, nistru), scrumbia.

Cu siguranta cel mai mare spectacol oferit de Delta este cel dat de pasari, nu mai putin de 331 de specii. Dintre acestea aproximatic 130 sunt migratoare. Pasarile cela mai cunoscute fiind: diferite specii de rate si gaste, pelicanii, starci, egrete, lebede, cormorani, pescarusi. Pelicanii sunt cu siguranta cele mai emblemativce pasari ale Deltei si exista aici 2 specii: pelicanul comun ( cu un penaj roz-galbui) si pelicanul cret ( are preponderent tonuri de gri deschis) si este cea mai mare pasare de la noi din tara.

Menu